Ek eli erikoiskoulutusluokka

Helsingin Balettiakatemia tarjoaa syventävää tanssitaiteen opetusta opiskelijoille, joilla on runsaasti motivaatiota ja innostusta suuntautua tanssissa pidemmälle ja edetä jopa tanssijan ammattiin. Opetus on määrätietoista ja tavoitteellista.

Opetus perustuu Pietarin Vaganova Akatemian kaltaiseen luokkamuotoiseen koulutusrakenteeseen, antaen valmiudet ammatillisiin jatko-opintoihin.

Pääaineena on klassinen baletti.
Lisäksi koulutukseen kuuluu kurssimuotoisesti muita tanssitekniikoita, kuten Pas de deux, ilmaisutaide, nykytanssi, karakteritanssi, flamenco, kehonhuolto, pilates jne.

Opetuksessa tärkeäksi osaksi muodostuu esiintymiskoulutus. Esiintyvän taiteilijan työ rakentuu esitysten ympärille, joten esiintymiseen on hyvä totuttautua ajoissa. Oppilasmatineoita järjestetään muutaman kerran lukuvuodessa ja suuremmat esityskokonaisuudet vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Kilpailuvalmennus on tärkeä osa erikoiskoulutusta ja oppilaille järjestetään mahdollisuus osallistua sekä kansallisiin että kansainvälisiin balettikilpailuihin.

Oppitunnit ovat 5-6 päivänä viikossa. Erikoiskoulutukseen kuuluvat myös erilaiset leirit ja kurssit sekä kurssimatkat. Leirien ja kurssien opettajina toimivat omien opettajien lisäksi kotimaiset ja ulkomaiset vierailijat.

Suosittelemme opiskelijoitamme osallistumaan myös kansainvälisille kursseille ja annamme opiskelupaikkaopastusta (Balettiakatemian onnistumisia).

Erikoiskoulutusluokat kaudella 2016-2017

EK 1 oppilaat ovat 11-13 -vuotiaita ja heillä on vähintään kolmen vuoden balettiopinnot takanaan.

EK 2 oppilaat ovat 14-15 -vuotiaita ja heillä on vähintään neljän vuoden balettiopinnot takanaan.

EK 3 oppilaat ovat 15-18 -vuotiaita ja heillä on vähintään 6 vuoden balettiopinnot takanaan.

Balettiakatemian opettajat pidättävät oikeuden siirtää oppilas luokalta toiselle riippumatta iästä.

Viikoittaiseen opetusohjelmaan kuuluvat:
- balettitunnit 5-6 kertaa viikossa
- repertuaari 1-4 kertaa viikossa
Muita tanssilajeja opiskellaan kurssimuotoisesti.

EK-luokalle pyrkiminen:

EK-luokalle pyrkiminen tapahtuu näytetunnin perusteella. Näytetunnille ilmoittautua voit lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen j.kirjonen@balettiakatemia.fi.